Predstava Zvezdara teatra "Leptiri su slobodni" u Kulturnom centru

Petak, 16. maj u 20:00

U petak, 16. maja, sa početkom u 20h, u velikoj sali Kulturnog centra igraće predstava Zvezdara teatra "Leptiri su slobodni" po tekstu Leonarda Gerša, u režiji Nenada Gvozdenovića.
U predstavi igraju Tanja Bošković, Nina Janković, Miodrag Radonić i Stojan Đorđević. Scenografiju potpisuje Zoran Čalija Čarli, a originalnu muziku Novak Ašković i Milan Vranešević.
Reč reditelja:
Romantična i duhovita priča o lјubavi dvoje mladih koja, kao što se da očekivati, kreće potpuno neobavezno. Od trenutka kada se između njih ispreči njegova nadasve egocentrična majka, u želјi da tu lјubav u startu uguši, mladi objavlјuju rat.
U mladalačkom prkosu, preskačući prepreke koje su pred njih stavlјene, tu lјubav uznose ka nečemu što ima dobre osnove da se razvije u onakvu lјubav, o kakvoj, odvajkada, sanjaju pesnici.
Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra od četvrtka, 08. maja, po ceni od 600 dinara.

"Aladinova čarobna lampa" u okviru Dečije nedelje

U nedelju, 04. maja, sa početkom u 16h, u Kulturnom centru gostovaće Pan Teatar iz Beograda sa dečijom predstavom "Aladin i čarobna lampa".

Aladin je siromašni mladić, a Jasmin je prelepa princeza. Oni se zaljubljuju ali po zakonu ne mogu biti zajedno. Aladin pronalazi čarobnu lampu iz koje izlazi duh, koji je tu da mu ispuni tri želje... Divna muzika i prelepi kostimi zasigurno će vas uvesti u duh Bagdada.

Tekst i režiju potpisuju Tijana Janković, Sofija Jeremić i Ivan Pantović, kostime Zora Miočinović, scenografiju Ivan Pantović, muziku Dušan Radovanović i Vojislav Savić, a u predstavi igraju Sofija Jeremić, Tijana Janković i Ivan Pantović.

Karte možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 200 dinara.

Lari Tompson, tragedija jedne mladosti

Nedelja, 30.mart u 20:00

"Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" ponovo na sceni Kulturnog centra
U nedelju 30. marta, sa početkom u 20:00 biće izvedena predstava "Lari Tompson,tragedija jedne mladosti" u interpretaciji Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija, a po tekstu našeg čuvenog dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića.
Publika je kupila karte, ušla u salu, ali predstava ne počinje - ovo je početak zapleta koji nas uvodi u nešto što na kraju postaje svojevrsna predstava života i sudbina, ali i priča o glumcu koji odbija da igra predstavu u nedopustivim uslovima. Tematika predstave je, na žalost, i danas veoma aktuelna, naročito kao oštra kritika zapostavljanja umetnosti i kulture.
Pozorišnu radionicu su ove godine vodili diplomirani glumac novosadske Akademije umetnosti (klasa Nikite Milivojevića) Aleksandar Milković i diplomirani reditelj sa iste klase Momčilo Miljković.
Uloge tumače polaznici radionice: Aleksandra Miljanić, Nenad Milanović, Milan Veselinović, Nikola Jović, Željka Avramović, Marijana Gvozdić, Staša Blečić, Jelena Sekiz, Kristijan Marković i Elena Baranj.
Scenografiju i dizajn svetla je radio Slobodan Malešević, kostime i dizajn zvuka Aleksandar Milković, a video-materijal Nemanja Ćeranić i Marko Milovanović.

Predstava "Prevaranti" u Kulturnom centru Inđija

Subota, 29. mart u 20:00

U subotu, 29. marta, sa početkom u 20:00, u Kulturnom centru Inđija gostuje predstava "Prevaranti" u režiji Vide Crnčević Basare.

Radnja se odvija 1930 god.u Ovčar Banji, gde dva para prevaranata pokušavaju da prevare jedan drugog. Predstava je svojevrsna komedija karaktera, koja na veseo način govori o našem specifičnom mentalitetu.

Reč reditelja: "Ništa više nije kao što je nekad bilo, uzdišemo svi u glas. Najčešće sa pravom ali kada su prevaranti u pitanju, onih starih se možemo sećati gotovo sa nostalgijom. Ne želim ni da pričam o ovim današnjim.
Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem,“ Prevaranti“, bavi se upravo nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para.
Nadamo se da se posle naše predstave nećete osećati prevarenim, već relaksiranim i nasmešenim i da ćete zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevno živimo."

Predstava je rađena po tekstu Pierrin Basquiera, a igraju: Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 600 dinara.

Predstava "Pipi Duga Čarapa" u Kulturnom centru

U nedelju, 30. marta, sa početkom u 16:00, u Kulturnom centru Inđija gostuje dečije pozorište "Čarapa" sa predstavom "Pipi Duga Čarapa".

Avanture čuvene devojčice Pipi pretočene u dinamičnu, maštovitu, poučnu i humorom obojenu predstavu u kojoj glumci maestralno, uz pomoć lutke Pipi i maski, oživljavaju likove Tomija, Anike, učiteljice, poštara….

Predstava je 2003. godine učestvovala na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta u Subotici i na festivalu Pozorište Zvezdarište, gde je osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu, i više festivala u Srbiji.

Dramatizaciju teksta i lutku i maske uradila je Mima Janković, koja potpisuje i režiju, scenografiju je uradio Boris Češkov, a muziku Vesna Šouc.
Igraju: Jelena Stojiljković (Pipi), Mariana Aranđelović/ Ana Simić (Anika) i Milan Antonić/ Miroljub Turajlija/ Milan Tubić (Tomi).

Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Lari Tompson,tragedija jedne mladosti

Premijera predstave Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija

U četvrtak 13. marta, sa početkom u 20:00, biće izvedena premijera predstave "Lari Tompson,tragedija jedne mladosti" u izvođenju Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija, a po tekstu našeg čuvenog dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića.
Publika je kupila karte, ušla u salu, ali predstava ne počinje - ovo je početak zapleta koji nas uvodi u nešto što na kraju postaje svojevrsna predstava života i sudbina, ali i priča o glumcu koji odbija da igra predstavu u nedopustivim uslovima. Tematika predstave je, na žalost, danas veoma aktuelna, naročito kao oštra kritika zapostavljanja umetnosti i kulture.
Pozorišnu radionicu su ove godine vodili diplomirani glumac novosadske Akademije umetnosti (klasa Nikite Milivojevića) Aleksandar Milković i diplomirani reditelj sa iste klase Momčilo Miljković.
Uloge tumače polaznici radionice: Aleksandra Miljanić, Nenad Milanović, Milan Veselinović, Nikola Jović, Željka Avramović, Marijana Gvozdić, Staša Blečić, Jelena Sekiz, Kristijan Marković i Elena Baranj.
Scenografiju i dizajn svetla je radio Slobodan Malešević, kostime i dizajn zvuka Aleksandar Milković, a video-materijal Nemanja Ćeranić i Marko Milovanović.

Nasilje nema opravdanje

petak, 21. februar

Predstava "Nasilje nema opravdanje" u osnovnim školama u Inđiji
U petak, 21. februara, u tri inđijske osnovne škole održaće se edukativna predstava za decu "Nasilje nema opravdanje" u režiji čuvenog dramskog umetnika Zijaha Sokolovića.

Ova predstava je nastala u okviru projekta "THE/ARTO" Zijaha Sokolovića, sa osnovnom idejom da kroz dramsku umetnost edukuje decu o važnim društvenim temama i problemima kao što su: droga, nasilje u porodici, korupcija, reproduktivno zdravlje i seksualno obrazovanje. Projekat "THE/ARTO" je realizovan u celom regionu, a o njegovom značaju govori i nagrada Evropske unije za najbolji projekat u Evropskoj uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici u 2013. godini.

Predstava je, inače, sedma profesionalna produkcija Kulturnog centra Pančevo, u okviru scene "Pođi tuda". U predstavi igraju mladi glumci Mladen Sovilj i Alisa Lacko koji u 50 minuta, koliko predstava traje, vode decu kroz 120 primera nasilja.

Realizacija ovog edukativnog projekta u Inđiji je omogućena saradnjom tri osnovne škole - "Dušan Jerković", "Petar Kočić" i "Jovan Popović" i Kulturnog centra Inđija.

PREDSTAVA "POSLEDNJA ŠANSA" U KULTURNOM CENTRU

U Kulturnom centru će u petak, 7. februara, sa početkom u 20:00 gostovati predstava FAVI produkcije "Poslednja šansa", po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović.
"Poslednja šansa" je priča o Goci Lukić, frizerki iz okoline Beograda, tipičnom robu televizije, koja posle mnogo pokušaja, napokon uspeva da uđe u reality show program "Tražim muža". Televizija se ispostavlja kao poslednja šansa za običnog, malog čoveka da promeni sopstveni život.
Ovo je drama sa smejanjem i pevanjem, ali istovremeno i priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima. To je priča o svetu zabave danas, o "rejtinzima" i gledanosti kao jedinom merilu uspeha. To je, takođe, i priča o našim posrnućima i uzletima, ali i o lakoći sa kojom smo spremni da prihvatamo naredbe svevidećeg oka "Vrhovnog kontrolora" kako bismo ostali u igri.
Glavnu ulogu u ovoj monodrami tumači Suzana Petričević.
"Poslednja šansa" je dobitnik brojnih nagrada - Zlatne kolajne 35. internacionalnog festivala monodrame i pantomime 2010. godine, Zlatnog viteza u Moskvi na 9. međunarodnom festivalu i Nagrade za najbolju monodramu na XV festivalu malih scena.
Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra po ceni od 400 dinara.

Novogodišnja predstava za decu u Kulturnom centru Inđija

Nedelja, 29.decembar u 16:00 i 18:00.

Glumačka družina „Pozorištance“ iz Inđije pripremila je i ove godine, jedanaesti put za redom, novogodišnju predstavu za najmlađe, koja će biti odigrana u nedelju, 29. decembra u dva termina - 16:00 i 18:00 u velikoj sali Kulturnog centra Inđija.

Deda Mraz, Pozorištance i Kulturni centar ove godine poklanjaju deci priču "Burna novogodišnja noć u Miškovcu", urađenu potpuno u duhu novogodišnjih praznika.
U jednoj od mnogobrojnih mišjih rupa zvanoj  Miškovac, veliki mali mišji narod sprema se za doček Nove godine. Dok se svi u raspoloženju pripremaju za jednu veselu novogodišnju noć, male miševe Miškicu i Miška će njihova radoznalost odvesti iz Miškovca pravo u ruke nezgodnih stanara jedne obližnje "avlije". Još uvek ne znamo kako će se ovaj zaplet razrešiti i da li će svi ipak dočekati Novu godinu u veselju, ali ono što sigurno znamo jeste da Vas Deda Mraz i "Pozorištance" nestrpljivo čekaju u velikoj sali Kulturnog centra Inđija, kada ćemo svi zajedno otkriti šta se desilo sa našim nestašnim likovima.

U predstavi igraju:

Ilija Mijalković
Aja Alfirović
Svetlana Turudić
Jelena Biljetina
Radojka Janjić
Tihomir Krkobabić
Marija Alfirović
Staša Blečić
Mia Četnik
Damir Brahović
Vesna Trajković
Kristijan Marković
Dragan Nikolić

Tehnička podrška: Tamara Bene
Tekst i režija: Larisa Odak

Cena karte je 200 dinara, a možete ih kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija.

PEVAJ BRATE 2 U KULTURNOM CENTRU INĐIJA

Nedelja, 08. decembar, 20 časova

U nedelju, 08. decembra, u Kulturnom centru Inđija gostovaće predstava "Pevaj brate 2 - Na vrhu Evrope - misija Evrovizija".
"Pevaj brate 2" je jednako uspešan nastavak urnebesne muzičke komedije.
Ovaj put, U Džeil, Marjan Dević i Fajta su ostvarili najludje snove. Izabrani su da brane boje Srbije na Eurosongu! Eurosong se, bar u ovoj komediji, održava u Albaniji, Djirokatsri, gradu koji je starijim gledaocima poznat kao rodni grad Envera Hodže. Bend „ Pevaj brate“ u trenutku kada počinje ova smešna i pomalo gorka priča, čeka da bude pozvan na scenu i „ otpraši“ svoju pesmu koja se visoko kotira na evrovizijskim kladionicama. Postoje tu mali problemi, svi predstavnici su sabijeni u bivše bunkere, nisu na glamuroznom bekstejdžu, jer su se na generalnoj probi potukli predstavnici Grčke i Nemačke. Zbog mira u kući i Evropi organizator drži izvodjače razdvojenim. Našim junacima to ne smeta. Spremni su da se popnu na muzički krov Evrope. Ali, nerešeni politički odnosi u našem delu Evrope, te karakteri naših junaka učiniće da misija Evrovizija postane gotovo nemoguća misija.
Uloge, kao i u prvom delu, tumače: Andrija Milošević, Milan Kalinić i Milan Vasić. Predstava je urađena u produkciji Milana Bate Karadžića, po tekstu Stevana Koprivice, koji je pisao i tekstove songova, a muziku je uradio Nebojša Jakovljević - Šone ("Osvajači").
Predstava počinje u 20:00 u velikoj sali Kulturnog centra.