Predstava "Čekajući Marčela" u Kulturnom centru Inđija

U sredu, 19. novembra, sa početkom u 20:00, u Kulturnom centru Inđija gostovaće Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja sa predstavom "Čekajući Marčela". Predstava je rađena po tekstu Stefana Ričija i Đanija Fortea, u režiji Željka Miloševića.

„Čekajući Marčela“ komedijska je priča o dvojici „ludaka“ koji u parku ludnice “ubijaju” vreme tako što izmišljaju i igraju životne situacije i priče, pokušavajući da na taj način bar na trenutak pobegnu od okrutne stvarnosti i sudbine koja ih je zadesila.

Za Tea i Elija, likove ove drame, možemo reći i da su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka, i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji i, kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se zapravo nikada neće pojaviti. Drama se, na ingeniozan način, kroz njihovu sudbinu zapravo bavi i nama koji smo sa druge strane zida koji okružuje umobolnicu, u kojoj obitavaju junaci drame.

U predstavi igraju Vladan Popović i Željko Milošević.

Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Zaljubi se Cica u Princa

Dečja nedelja - Predstava "Zaljubi se Cica u Princa" u Kulturnom centru Inđija.

U nedelju, 09. novembra, sa početkom u 16:00, u Kulturnom centru Inđija gostovaće dečja predstava "Zaljubi se Cica u Princa" pozorišta "Maximus Art".

U ovoj maštovitoj, duhovitoj i edukativno-zabavnoj predstavi, klinci i klinceze će se upoznati sa princem jednog dalekog kraljevstva Vojkanom, njegovim  vernim  prijateljem, Dvorskom  Ludom  i čobanicom Cicom. Princ je zaljubljen u Cicu, ali pošto je uobražen i sebičan, a njegovo srce „uspavano“, on ne zna pravi način da se dopadne Cici i osvoji njeno srce. Jedini ko Princu može da pomogne je njegov prijatelj Dvorska Luda, koji pravi niz zabavnih ideja kako bi Princ i Cica bili zajedno. Da li će se i kako Cica zaljubiti u Princa ostaje vam da saznate!

U predstavi igraju: Željko Aleksić, Marija Blagojević i Vladimir Ćirković.

Karte će biti u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Ljubavnik velikog stila

U suboti, 08. novembra, sa početkom u 20h, će biti izvedena predstava Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija "Ljubavnik velikog stila" u režiji Jovana Grujića, a po tekstu Reja Kunija.

Ovaj vodvilj britanskog autora vodi kroz život naizgled običnog taksiste koji ima paralelne brakove sa dve potpuno različite žene. Dok pokušava da se održi u svom svetu, sve što će se desiti naglavačke će okrenuti njegovu priču i, naravno, raskrinkati njegove brižljivo čuvane tajne.

U predstavi igraju: Milovan Colić, Radovan Skendžić, Dunja Divnić, Aleksandra Miljanić, Damir Brahović, Nikola Jović i Miljan Pljevaljčić.

Karte za 18. oktobar su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

 

Gostovanje predstave "Doktor Nušić" u Kulturnom centru Inđija

U nedelju 19. oktobra sa početkom u 20h u Kulturnom centru Inđija gostovaće predstava "Doktor Nušić" u režiji Kokana Mladenovića, a rađena je po tekstu "DR" Branislava Nušića. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.
„Dr“ je komad o kupovini i rasprodaji znanja, o uništenom sistemu vrednosti u kome novac primitivaca diktira društveni ukus i modu. Bolno prepoznatljivo zvuče reči špekulanta Živote Cvijovića: "Danas ti je, brate, sve na prodaju. Sve se prodaje, poštenje, čast, savest, ljubav, prijateljstvo, ugled, poštovanje, sve, brate, sve!"
Inflacija znanja, kupovina diploma, inostrani mešetari i lažni humanitarni radnici, prepliću se u ovoj mreži polusveta čineći je aktuelnijom no ikada. Nušićev komad, nasuprot komičkom maniru epohe, gotovo da nema pozitivnog junaka. Vreme koje je veliki komediograf naslućivao, a u kome mi živimo, je upravo takvo – vreme bez pozitivnog junaka. U takvom vremenu pokušaćemo da, ne izneveravajući Nušićev humor, ni satirički potencijal komada, progovorimo o današnjoj Srbiji, zemlji koja je rasprodala sopstvenu pamet.
Režija i adaptacija......................................Kokan Mladenović
Asistent reditelja........................................Tamara Gočmanac
Scenograf...................................................Marija Kalabić
Kostimograf...............................................Dragica Laušević
Kompozitor................................................Irena Popović
Tekst songova............................................Marko Šelić Marčelo
Scenski pokret...........................................Andrea Kulešević

Uloge:
Života Cvijović..........................................Saša Torlaković
Mara , njegova žena...................................Biljana Keskenović
Milorad ......................................................Branislav Trifunović
Slavka.........................................................Milica Janevski
Ujka Blagoje.............................................. Bojan Veljović
Klara...........................................................Biljana Nikolić
Doktor Rajzer.............................................Boba Stojimirović
Gospodin Dragi..........................................Nikola Rakić
Velimir Pavlović........................................Marko Marković
Sojka.......................................................... Marija Gašić Gajić
Sojkin muž................................................ Nikola Pantović
Nikolić........................................................Dragan Marinković
Gđa.Spasojević...........................................Slađana Nestorović Ristić
Gđa.Protić.................................................. Viktorija Arsić
Gđa.Popović................................................Jovana Đorić
Marica.........................................................Jelena Tomić
Pepika.........................................................Teofil Stojković  Beguš
                                                                 Nemanja Vujčić

Premijera predstave "Ljubavnik velikog stila" u Kulturnom centru Inđija

U četvrtak, 16. oktobra, sa početkom u 20h, premijerno će biti izvedena predstava Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija "Ljubavnik velikog stila" u režiji Jovana Grujića, a po tekstu Reja Kunija.

Ovaj vodvilj britanskog autora vodi kroz život naizgled običnog taksiste koji ima paralelne brakove sa dve potpuno različite žene. Dok pokušava da se održi u svom svetu, sve što će se desiti naglavačke će okrenuti njegovu priču i, naravno, raskrinkati njegove brižljivo čuvane tajne.

U predstavi igraju: Milovan Colić, Radovan Skendžić, Dunja Divnić, Aleksandra Miljanić, Damir Brahović, Nikola Jović i Miljan Pljevaljčić.

Prva repriza predstave je 18. oktobra.

Karte za 18. oktobar su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

"Crvenkapa" u okviru Dečije nedelje

U nedelju, 28. septembra sa početkom u 16h u Kulturnom centru igraće dečija predstava "Crvenkapa" Pan Teatra iz Beograda.

U predstavi se sa decom druže braća Grim, koji pokušavaju, uz dečiju pomoć, da napišu bajku "Crvenkapa". Da li je Crvenkapa stvarno Crvenkapa ili je Žutokapa, dali je Vuk stvarno tako zao ili je on jedna smotana kukavica... Na ta i još mnoga druga pitanja će braća Grim dati odgovore u ovoj kontakt predstavi, prožetoj songovima i igrom. Kroz predstavu glumci komuniciraju sa decom u publici, tako da predstava traje između 50 i 60 minuta, zavisno od interakcije.

Tekst i režiju potpisuje Miodrag Milovanov, scenografiju Dušan Pavlović, kostime Snežana Petrović, a muziku Vojislav Savić. U predstavi igraju: Miodrag Milovanov, Olja Viktorović Đurašković, Danijela Stojković i Tijana Pečenčić.

Karte možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 200 dinara.

Predstava Zvezdara teatra "Leptiri su slobodni" u Kulturnom centru

Petak, 16. maj u 20:00

U petak, 16. maja, sa početkom u 20h, u velikoj sali Kulturnog centra igraće predstava Zvezdara teatra "Leptiri su slobodni" po tekstu Leonarda Gerša, u režiji Nenada Gvozdenovića.
U predstavi igraju Tanja Bošković, Nina Janković, Miodrag Radonić i Stojan Đorđević. Scenografiju potpisuje Zoran Čalija Čarli, a originalnu muziku Novak Ašković i Milan Vranešević.
Reč reditelja:
Romantična i duhovita priča o lјubavi dvoje mladih koja, kao što se da očekivati, kreće potpuno neobavezno. Od trenutka kada se između njih ispreči njegova nadasve egocentrična majka, u želјi da tu lјubav u startu uguši, mladi objavlјuju rat.
U mladalačkom prkosu, preskačući prepreke koje su pred njih stavlјene, tu lјubav uznose ka nečemu što ima dobre osnove da se razvije u onakvu lјubav, o kakvoj, odvajkada, sanjaju pesnici.
Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra od četvrtka, 08. maja, po ceni od 600 dinara.

"Aladinova čarobna lampa" u okviru Dečije nedelje

U nedelju, 04. maja, sa početkom u 16h, u Kulturnom centru gostovaće Pan Teatar iz Beograda sa dečijom predstavom "Aladin i čarobna lampa".

Aladin je siromašni mladić, a Jasmin je prelepa princeza. Oni se zaljubljuju ali po zakonu ne mogu biti zajedno. Aladin pronalazi čarobnu lampu iz koje izlazi duh, koji je tu da mu ispuni tri želje... Divna muzika i prelepi kostimi zasigurno će vas uvesti u duh Bagdada.

Tekst i režiju potpisuju Tijana Janković, Sofija Jeremić i Ivan Pantović, kostime Zora Miočinović, scenografiju Ivan Pantović, muziku Dušan Radovanović i Vojislav Savić, a u predstavi igraju Sofija Jeremić, Tijana Janković i Ivan Pantović.

Karte možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 200 dinara.

Lari Tompson, tragedija jedne mladosti

Nedelja, 30.mart u 20:00

"Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" ponovo na sceni Kulturnog centra
U nedelju 30. marta, sa početkom u 20:00 biće izvedena predstava "Lari Tompson,tragedija jedne mladosti" u interpretaciji Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija, a po tekstu našeg čuvenog dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića.
Publika je kupila karte, ušla u salu, ali predstava ne počinje - ovo je početak zapleta koji nas uvodi u nešto što na kraju postaje svojevrsna predstava života i sudbina, ali i priča o glumcu koji odbija da igra predstavu u nedopustivim uslovima. Tematika predstave je, na žalost, i danas veoma aktuelna, naročito kao oštra kritika zapostavljanja umetnosti i kulture.
Pozorišnu radionicu su ove godine vodili diplomirani glumac novosadske Akademije umetnosti (klasa Nikite Milivojevića) Aleksandar Milković i diplomirani reditelj sa iste klase Momčilo Miljković.
Uloge tumače polaznici radionice: Aleksandra Miljanić, Nenad Milanović, Milan Veselinović, Nikola Jović, Željka Avramović, Marijana Gvozdić, Staša Blečić, Jelena Sekiz, Kristijan Marković i Elena Baranj.
Scenografiju i dizajn svetla je radio Slobodan Malešević, kostime i dizajn zvuka Aleksandar Milković, a video-materijal Nemanja Ćeranić i Marko Milovanović.

Predstava "Prevaranti" u Kulturnom centru Inđija

Subota, 29. mart u 20:00

U subotu, 29. marta, sa početkom u 20:00, u Kulturnom centru Inđija gostuje predstava "Prevaranti" u režiji Vide Crnčević Basare.

Radnja se odvija 1930 god.u Ovčar Banji, gde dva para prevaranata pokušavaju da prevare jedan drugog. Predstava je svojevrsna komedija karaktera, koja na veseo način govori o našem specifičnom mentalitetu.

Reč reditelja: "Ništa više nije kao što je nekad bilo, uzdišemo svi u glas. Najčešće sa pravom ali kada su prevaranti u pitanju, onih starih se možemo sećati gotovo sa nostalgijom. Ne želim ni da pričam o ovim današnjim.
Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem,“ Prevaranti“, bavi se upravo nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para.
Nadamo se da se posle naše predstave nećete osećati prevarenim, već relaksiranim i nasmešenim i da ćete zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevno živimo."

Predstava je rađena po tekstu Pierrin Basquiera, a igraju: Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 600 dinara.

Predstava "Pipi Duga Čarapa" u Kulturnom centru

U nedelju, 30. marta, sa početkom u 16:00, u Kulturnom centru Inđija gostuje dečije pozorište "Čarapa" sa predstavom "Pipi Duga Čarapa".

Avanture čuvene devojčice Pipi pretočene u dinamičnu, maštovitu, poučnu i humorom obojenu predstavu u kojoj glumci maestralno, uz pomoć lutke Pipi i maski, oživljavaju likove Tomija, Anike, učiteljice, poštara….

Predstava je 2003. godine učestvovala na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta u Subotici i na festivalu Pozorište Zvezdarište, gde je osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu, i više festivala u Srbiji.

Dramatizaciju teksta i lutku i maske uradila je Mima Janković, koja potpisuje i režiju, scenografiju je uradio Boris Češkov, a muziku Vesna Šouc.
Igraju: Jelena Stojiljković (Pipi), Mariana Aranđelović/ Ana Simić (Anika) i Milan Antonić/ Miroljub Turajlija/ Milan Tubić (Tomi).

Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.