Lari Tompson, tragedija jedne mladosti

Nedelja, 30.mart u 20:00

"Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" ponovo na sceni Kulturnog centra
U nedelju 30. marta, sa početkom u 20:00 biće izvedena predstava "Lari Tompson,tragedija jedne mladosti" u interpretaciji Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija, a po tekstu našeg čuvenog dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića.
Publika je kupila karte, ušla u salu, ali predstava ne počinje - ovo je početak zapleta koji nas uvodi u nešto što na kraju postaje svojevrsna predstava života i sudbina, ali i priča o glumcu koji odbija da igra predstavu u nedopustivim uslovima. Tematika predstave je, na žalost, i danas veoma aktuelna, naročito kao oštra kritika zapostavljanja umetnosti i kulture.
Pozorišnu radionicu su ove godine vodili diplomirani glumac novosadske Akademije umetnosti (klasa Nikite Milivojevića) Aleksandar Milković i diplomirani reditelj sa iste klase Momčilo Miljković.
Uloge tumače polaznici radionice: Aleksandra Miljanić, Nenad Milanović, Milan Veselinović, Nikola Jović, Željka Avramović, Marijana Gvozdić, Staša Blečić, Jelena Sekiz, Kristijan Marković i Elena Baranj.
Scenografiju i dizajn svetla je radio Slobodan Malešević, kostime i dizajn zvuka Aleksandar Milković, a video-materijal Nemanja Ćeranić i Marko Milovanović.

Predstava "Prevaranti" u Kulturnom centru Inđija

Subota, 29. mart u 20:00

U subotu, 29. marta, sa početkom u 20:00, u Kulturnom centru Inđija gostuje predstava "Prevaranti" u režiji Vide Crnčević Basare.

Radnja se odvija 1930 god.u Ovčar Banji, gde dva para prevaranata pokušavaju da prevare jedan drugog. Predstava je svojevrsna komedija karaktera, koja na veseo način govori o našem specifičnom mentalitetu.

Reč reditelja: "Ništa više nije kao što je nekad bilo, uzdišemo svi u glas. Najčešće sa pravom ali kada su prevaranti u pitanju, onih starih se možemo sećati gotovo sa nostalgijom. Ne želim ni da pričam o ovim današnjim.
Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem,“ Prevaranti“, bavi se upravo nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para.
Nadamo se da se posle naše predstave nećete osećati prevarenim, već relaksiranim i nasmešenim i da ćete zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevno živimo."

Predstava je rađena po tekstu Pierrin Basquiera, a igraju: Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija po ceni od 600 dinara.

Predstava "Pipi Duga Čarapa" u Kulturnom centru

U nedelju, 30. marta, sa početkom u 16:00, u Kulturnom centru Inđija gostuje dečije pozorište "Čarapa" sa predstavom "Pipi Duga Čarapa".

Avanture čuvene devojčice Pipi pretočene u dinamičnu, maštovitu, poučnu i humorom obojenu predstavu u kojoj glumci maestralno, uz pomoć lutke Pipi i maski, oživljavaju likove Tomija, Anike, učiteljice, poštara….

Predstava je 2003. godine učestvovala na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta u Subotici i na festivalu Pozorište Zvezdarište, gde je osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu, i više festivala u Srbiji.

Dramatizaciju teksta i lutku i maske uradila je Mima Janković, koja potpisuje i režiju, scenografiju je uradio Boris Češkov, a muziku Vesna Šouc.
Igraju: Jelena Stojiljković (Pipi), Mariana Aranđelović/ Ana Simić (Anika) i Milan Antonić/ Miroljub Turajlija/ Milan Tubić (Tomi).

Karte su u prodaji na blagajni Kulturnog centra po ceni od 200 dinara.

Lari Tompson,tragedija jedne mladosti

Premijera predstave Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija

U četvrtak 13. marta, sa početkom u 20:00, biće izvedena premijera predstave "Lari Tompson,tragedija jedne mladosti" u izvođenju Pozorišne radionice Kulturnog centra Inđija, a po tekstu našeg čuvenog dramskog pisca i reditelja Dušana Kovačevića.
Publika je kupila karte, ušla u salu, ali predstava ne počinje - ovo je početak zapleta koji nas uvodi u nešto što na kraju postaje svojevrsna predstava života i sudbina, ali i priča o glumcu koji odbija da igra predstavu u nedopustivim uslovima. Tematika predstave je, na žalost, danas veoma aktuelna, naročito kao oštra kritika zapostavljanja umetnosti i kulture.
Pozorišnu radionicu su ove godine vodili diplomirani glumac novosadske Akademije umetnosti (klasa Nikite Milivojevića) Aleksandar Milković i diplomirani reditelj sa iste klase Momčilo Miljković.
Uloge tumače polaznici radionice: Aleksandra Miljanić, Nenad Milanović, Milan Veselinović, Nikola Jović, Željka Avramović, Marijana Gvozdić, Staša Blečić, Jelena Sekiz, Kristijan Marković i Elena Baranj.
Scenografiju i dizajn svetla je radio Slobodan Malešević, kostime i dizajn zvuka Aleksandar Milković, a video-materijal Nemanja Ćeranić i Marko Milovanović.

Nasilje nema opravdanje

petak, 21. februar

Predstava "Nasilje nema opravdanje" u osnovnim školama u Inđiji
U petak, 21. februara, u tri inđijske osnovne škole održaće se edukativna predstava za decu "Nasilje nema opravdanje" u režiji čuvenog dramskog umetnika Zijaha Sokolovića.

Ova predstava je nastala u okviru projekta "THE/ARTO" Zijaha Sokolovića, sa osnovnom idejom da kroz dramsku umetnost edukuje decu o važnim društvenim temama i problemima kao što su: droga, nasilje u porodici, korupcija, reproduktivno zdravlje i seksualno obrazovanje. Projekat "THE/ARTO" je realizovan u celom regionu, a o njegovom značaju govori i nagrada Evropske unije za najbolji projekat u Evropskoj uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici u 2013. godini.

Predstava je, inače, sedma profesionalna produkcija Kulturnog centra Pančevo, u okviru scene "Pođi tuda". U predstavi igraju mladi glumci Mladen Sovilj i Alisa Lacko koji u 50 minuta, koliko predstava traje, vode decu kroz 120 primera nasilja.

Realizacija ovog edukativnog projekta u Inđiji je omogućena saradnjom tri osnovne škole - "Dušan Jerković", "Petar Kočić" i "Jovan Popović" i Kulturnog centra Inđija.

PREDSTAVA "POSLEDNJA ŠANSA" U KULTURNOM CENTRU

U Kulturnom centru će u petak, 7. februara, sa početkom u 20:00 gostovati predstava FAVI produkcije "Poslednja šansa", po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović.
"Poslednja šansa" je priča o Goci Lukić, frizerki iz okoline Beograda, tipičnom robu televizije, koja posle mnogo pokušaja, napokon uspeva da uđe u reality show program "Tražim muža". Televizija se ispostavlja kao poslednja šansa za običnog, malog čoveka da promeni sopstveni život.
Ovo je drama sa smejanjem i pevanjem, ali istovremeno i priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima. To je priča o svetu zabave danas, o "rejtinzima" i gledanosti kao jedinom merilu uspeha. To je, takođe, i priča o našim posrnućima i uzletima, ali i o lakoći sa kojom smo spremni da prihvatamo naredbe svevidećeg oka "Vrhovnog kontrolora" kako bismo ostali u igri.
Glavnu ulogu u ovoj monodrami tumači Suzana Petričević.
"Poslednja šansa" je dobitnik brojnih nagrada - Zlatne kolajne 35. internacionalnog festivala monodrame i pantomime 2010. godine, Zlatnog viteza u Moskvi na 9. međunarodnom festivalu i Nagrade za najbolju monodramu na XV festivalu malih scena.
Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra po ceni od 400 dinara.

Novogodišnja predstava za decu u Kulturnom centru Inđija

Nedelja, 29.decembar u 16:00 i 18:00.

Glumačka družina „Pozorištance“ iz Inđije pripremila je i ove godine, jedanaesti put za redom, novogodišnju predstavu za najmlađe, koja će biti odigrana u nedelju, 29. decembra u dva termina - 16:00 i 18:00 u velikoj sali Kulturnog centra Inđija.

Deda Mraz, Pozorištance i Kulturni centar ove godine poklanjaju deci priču "Burna novogodišnja noć u Miškovcu", urađenu potpuno u duhu novogodišnjih praznika.
U jednoj od mnogobrojnih mišjih rupa zvanoj  Miškovac, veliki mali mišji narod sprema se za doček Nove godine. Dok se svi u raspoloženju pripremaju za jednu veselu novogodišnju noć, male miševe Miškicu i Miška će njihova radoznalost odvesti iz Miškovca pravo u ruke nezgodnih stanara jedne obližnje "avlije". Još uvek ne znamo kako će se ovaj zaplet razrešiti i da li će svi ipak dočekati Novu godinu u veselju, ali ono što sigurno znamo jeste da Vas Deda Mraz i "Pozorištance" nestrpljivo čekaju u velikoj sali Kulturnog centra Inđija, kada ćemo svi zajedno otkriti šta se desilo sa našim nestašnim likovima.

U predstavi igraju:

Ilija Mijalković
Aja Alfirović
Svetlana Turudić
Jelena Biljetina
Radojka Janjić
Tihomir Krkobabić
Marija Alfirović
Staša Blečić
Mia Četnik
Damir Brahović
Vesna Trajković
Kristijan Marković
Dragan Nikolić

Tehnička podrška: Tamara Bene
Tekst i režija: Larisa Odak

Cena karte je 200 dinara, a možete ih kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija.

PEVAJ BRATE 2 U KULTURNOM CENTRU INĐIJA

Nedelja, 08. decembar, 20 časova

U nedelju, 08. decembra, u Kulturnom centru Inđija gostovaće predstava "Pevaj brate 2 - Na vrhu Evrope - misija Evrovizija".
"Pevaj brate 2" je jednako uspešan nastavak urnebesne muzičke komedije.
Ovaj put, U Džeil, Marjan Dević i Fajta su ostvarili najludje snove. Izabrani su da brane boje Srbije na Eurosongu! Eurosong se, bar u ovoj komediji, održava u Albaniji, Djirokatsri, gradu koji je starijim gledaocima poznat kao rodni grad Envera Hodže. Bend „ Pevaj brate“ u trenutku kada počinje ova smešna i pomalo gorka priča, čeka da bude pozvan na scenu i „ otpraši“ svoju pesmu koja se visoko kotira na evrovizijskim kladionicama. Postoje tu mali problemi, svi predstavnici su sabijeni u bivše bunkere, nisu na glamuroznom bekstejdžu, jer su se na generalnoj probi potukli predstavnici Grčke i Nemačke. Zbog mira u kući i Evropi organizator drži izvodjače razdvojenim. Našim junacima to ne smeta. Spremni su da se popnu na muzički krov Evrope. Ali, nerešeni politički odnosi u našem delu Evrope, te karakteri naših junaka učiniće da misija Evrovizija postane gotovo nemoguća misija.
Uloge, kao i u prvom delu, tumače: Andrija Milošević, Milan Kalinić i Milan Vasić. Predstava je urađena u produkciji Milana Bate Karadžića, po tekstu Stevana Koprivice, koji je pisao i tekstove songova, a muziku je uradio Nebojša Jakovljević - Šone ("Osvajači").
Predstava počinje u 20:00 u velikoj sali Kulturnog centra.

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru Inđija predstavom "Tri čekića (o srpu i da ne govorimo)"

Subota, 12. oktobar u 20:00

U subotu, 12. oktobra u 20:00, otvaramo pozorišnu sezonu u Kulturnom centru Inđija predstavom "Tri čekića (o srpu i da ne govorimo)". Predstava je rađena u koprodukciji Kulturnog centra Inđija i pozorišta "Boško Buha" iz Beograda.

Radnja predstave smeštena je u Beograd 60-ih godina prošlog veka i pratimo je kroz povezane priče nekoliko mladih ljudi koji dele jedno dvorište. Svi oni su različitog socijalnog statusa i porekla, ali ono što ih povezuje jesu njihovi stavovi o ljubavi, samoostvarivanju i prijateljstvu. Kroz svakodnevno druženje, oni će polako fomulisati svoje želje i nadanja, ali i osvestiti svoju realnost, i na neki način, obojiti svoje sudbine.
Glumačka ekipa je sastavljena od četvoro mladih glumaca iz Inđije i glumaca pozorišta "Boško Buha". U predstavi glume: Petar Benčina (glumac Beogradskog dramskog pozorišta), Aleksandar Milković, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić, Danilo Milovanović/ Nikola Bošković, Sonja Kovačević, Petar Milićević, Sonja Mladenov, Aleksandra Simić, Borka Tomović, Branislav Platiša i Dragoljub Denda.

Predstava je rađena po tekstu Deane Leskovar, u režiji Jovana Grujića. Dramaturg je Milena Depolo, scenograf Ljerka Hribar, kostimograf Momirka Bailović, a kompozitor je Srđan Marković.

Cena karte je 400 dinara, a karte možete kupiti na blagajni Kulturnog centra Inđija utorkom i sredom od 19:00 do 21:00 i četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom od 17:00 do 22:00. Blagajna ne radi ponedeljkom.